Diller: Türkçe

• Nisan
  • 2019

TÜBİTAK, Arge-İnovasyon Projemizi Destekledi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın girişimleri ile üniversitemizde; Iğdır Ticaret ve Sanayi odası ortaklığı ile “AR-GE Proje Pazarı” düzenlenmesi amacıyla hazırlanan “Iğdır I. Ar-ge ve İnovasyon Proje Pazarı’’ isimli etkinlik için TÜBİTAK’a yapılan başvuru değerlendirme süreci sonucunda 30 bin TL destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK’ın hazırlanan projeye 30 bin TL destek vereceğini belirten Rektör Alma, “TÜBİTAK 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı kapsamında, 11 Haziran 2019 tarihinde düzenleyeceğimiz ‘Iğdır I. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı’ konulu ulusal etkinliğimizin desteklenmesine yönelik başvurumuz, Bilişim Teknolojileri Grubu (BİLTEG) Yürütme Kurulunun 29/03/2019 tarihli toplantısında değerlendirildi. TÜBİTAK tarafından, etkinliğimize 30.000 (otuz bin) TL destek verilmesi uygun bulundu” şeklinde konuştu.

‘Nitelikli Projelere Ödüller Verilecek’

Rektör Alma, TÜBİTAK tarafından desteklenen proje ve yapılacak olan etkinliğin içeriği hakkında ise şu açıklamalarda bulundu. “Üniversitemizde ilk defa düzenlenecek bu etkinliğe herkes davet edilecek ve nitelikli projeler ödüllendirilecek. Yatırımcıların da bu etkinliğe davet edilmesiyle bu kaliteli projelerin yatırım olanağı sağlaması için yatırımcılar ile bir araya getirilmesini sağlayacağız. Etkinlik kapsamında görsel sunum şeklinde projelerini sergilemek isteyen bütün katılımcılara, sergi alanında bir masa veya projesini sergileyebileceği bir alan oluşturulacak. Bu alanda projelerini sunan katılımcıların projeleri, proje değerlendirme ekibi (PDE) tarafından değerlendirilecek. Proje değerlendirmesi sonucunda puanlar verilecek ve puan sıralamasına göre ödüller verilecek” diye ifade etti.

Üniversitemizde gerçekleşecek AR-GE Proje Pazarı; ülkemizdeki proje fikirleri ile ilgili olacak şekilde fikir ve görüş alışverişini sağlamak, Ar-Ge projelerine ilişkin teknolojik ve finansal işbirlikleri oluşmasına ortam hazırlamak, üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda bölge insanımızı bilinçlendirmek, üniversite-sanayi işbirliğini arttırmak ve teknolojik gelişmelerin dinamiğini oluşturacak bilim insanlarını ilgili sektörlerde aktif hale getirme düşüncesi benimseniyor.

TÜBİTAK, Arge-İnovasyon Projemizi Destekledi

‘Nitelikli Projelere Ödüller Verilecek’